MEK:in ansiokkaasti työstämä maaportaali osoitteessa visifinland.com aukeaa (toivottavasti) heinäkuun lopulla.
Tällä hetkellä sinne syötetään kuumeisesti tietoja – niiden osalta jotka asiasta ovat kuulleet. Mielenkiintoinen jako portaalin osalta on Suomeen saatu. Matkailualueet ovat jotenkin arvotettu ja järjestelmä vielä paremmin ryhmitelty. Lakeland jakaantuu pienempiin osa-alueisiin, kuten Kainuu, Keski-Suomi, Karelia, Tampereen alue, Saimaan alue jne. Sitten Saimaan alue koostuu itse asiassa kolmen alueorganisaation alueista, eli Mikkelin seutu, Savonlinnan seutu ja Etelä-Karjala.
Aluejako on paperilla selvä, mutta kuka hallinnoi tietoa? Koko Lakeland-alueen perusteksteistä portaalissa vastaa Tampere. Hienoa, paitsi että muilla alueilla ei ole nähty sanaakaan noista teksteistä, joiden pitäisi MEK:in antaman dead linen mukaan olla perillä tänään, 14.7.2009.
MEK on luottanut siihen, että alueet sopivat keskenään, miten tietoa syötetään ja kuka siitä on vastuussa. Sehän ei tunnu toimivan. Varsinkin, kun joitain nykyisin toimivia alueorganisaatioita ei ole pidetty ajan tasalla ollenkaan.
On mielenkiintoista nähdä, että miten homma etenee.
4 kommenttia:
Mutta onko syy MEK:in vai pitääkö alueorganisaatioiden katsoa peiliin?
Hmm, periaatteessa aiheellinen kysymys.
Peiliin pitää aina pystyä katsomaan ja usein on aihettakin. Tässä kohtaa vain on sellainen ongelma yhtälössä, että MEK on lähtenyt muutosprosessiin kaikilla toimintansa tasoilla (kuten muutkin valtion laitokset) kysymättä asiaa todellisuudessa keltään. Tai ainakaan kentällä toimivilta alueiden ihmisistä ei ole kysytty mitään merkityksellistä.
Huomionarvoisena pidän tuohon blogikirjoitukseen nähden sitä, että Tampereen edustajilta ei tähän päivään mennessä ole pyynnöstä huolimatta tullut kuin lyhyt vastaus ilman oikeaa sisältöä. Pitäisikö tässä kohtaa paitsioon jäävien alueorganisaatioiden tehdä jotakin radiakaalia, kuten alkaa uhkailemaan?
Pjuu, tämä sössi ei ole tullut alueorganisaatioilta (kerrankin).
Jospa rakentava kommentti heiltä toimisi paremmin. Liian usein nimittäin kuulee täysin perustelemattomia, täysin aiheen vierestä sekä käsiteltävän aiheen kannalta merkityksettömiä valituksia.
Varmastikin totta tuo, mutta nythän ollaankin aiheen ytimessä. Rakentava kritiikki on luonnollisesti aina parasta:)
Lähetä kommentti